Jantine van der Woude

Vrouwelijk ca. 1962 - 2008  (~ 46 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Jantine van der Woude 
  Geboren ca. 1962  [1
  Geslacht Vrouwelijk 
  Beroep schilder  [2, 3, 4
  Overleden 16 dec 2008  Beetgumermolen(FR) Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Leeftijd: 46 
  Persoon-ID I1898  VanderHeide
  Laatst gewijzigd op 2 jun 2016 

  Vader Kees van der Woude 
  Moeder Tine Miedema 
  Getrouwd
  • Telnr: 0518-461559
   Naam: k vd woude
   Adres: sportleane 8
   Postcode: 9041ed
   Plaats: berlikum fr
  Aantekeningen 
  • Wonen bij overlijden van moeder Jantje Miedema in Berlikum, sportleane 8.
  Gezins-ID F487  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsOverleden - Leeftijd: 46 - 16 dec 2008 - Beetgumermolen(FR) Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Bronnen 
  1. [S4218] Overlijdensadvertenties Mensenlinq, diverse couranten, http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/jantine-van-der-woude-1562263 (Betrouwbaarheid: 3), 2 jun 2016.

  2. [S120] Stienser Omroeper Archief, (ISSUU), https://issuu.com/documentatiestichting/docs/omroeper2310/6 (Betrouwbaarheid: 3), 2 jun 2016.
   Omroeper week 23, 2010

  3. [S121] Blog Wiep Koehoorn, (Wiep Koehoorn), http://wiepkoehoorn.blogspot.nl/2010/10/schilderijen-van-jantine-van-der-woude.html (Betrouwbaarheid: 3), 2 jun 2016.
   Schilderijen van Jantine van der Woude in Skilhiem te Stiens
   Maandag 4 oktober 2010

   Tot medio oktober 2010 hangen enkele schilderijen van Jantine van der Woude tentoongesteld in Woonzorgcentrum Skilhiem te Stiens. Na een ernstige ziekte is Jantine van der Woude eind 2008 overleden. Jantine had een doel voor ogen met haar schilderijen. Ze wilde de gevoelens die ze van anderen kreeg in haar schilderijen tot leven brengen en daarna die schilderijen verkopen, om dan de verkoopopbrengst te gebruiken voor de hulp aan arme straatkinderen elders in de wereld.

   Door te schilderen en te tekenen kwamen Jantine haar liefde, haar gevoel en haar warmte voor de medemens naar voren. Nu Jantine van der Woude inmiddels is overleden, wil de familie Van der Woude graag deze levensgedachte van Jantine voortzetten. De verkoopopbrengst van de (geëxposeerde) schilderijen van Jantine van der Woude gaat naar de organisatie Beautiful Gate, naar Aids-baby?s en naar overige kinderzorg in Zuid-Afrika.

   Beautiful Gate Ministries International wordt gevormd door vier organisaties, die een opdracht, waarden en principes delen, die van elkaar leren en die elkaar ondersteunen in een duidelijke missie. Zij richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en van hun families op het Afrikaanse continent en daarmee wil men de liefde en de betrokkenheid van God laten zien.

  4. [S122] Berlikum.com, http://www.berlikum.com/nieuws/bijzondere-schilderijenexpositie-in-jelsum-1/ (Betrouwbaarheid: 3), 2 jun 2016.
   De redactie kreeg via de familie Van der Woude, Sportleane 8 het verzoek om bekendheid te geven aan de schilderijen-expositie in Jelsum. Deze schilderijen zijn gemaakt door hun dochter Jantine van der Woude, die op 16 december 2008 overleden is na een zeer ernstige ziekte. De schilderijen zijn te zien in de Theetuin. De Wynbrekker, Aldlânsdyk 9 te Jelsum elke zondag van 10.30-17.30 uur.

   Met schilderen en tekenen kwam Jantine haar liefde, gevoel en warmte voor de medemens naar voren. Ook maakte zij de schilderijen met het doel om deze te verkopen en de opbrengst te gebruiken voor arme straatkinderen in de wereld. De familie Van der Woude wil nu graag deze levensgedachte van Jantine afmaken. De opbrengst van de schilderijen gaat naar: Beautifulgate, Aids baby en Kinderzorg in Zuid-Afrika. Dit project wordt ook gesteund door EO-Metterdaad. De familie nodigt u uit om de expositie te bekijken, die tot en met zondag 20 juni te bekijken is.

   Ook vraagt de familie nieuwe expositieruimtes voor de schilderijen en tekeningen voor een bepaalde periode. Heeft u ruimte om te exposeren of wilt u nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met de familie Van der Woude, Sportleane 8, Berltsum, telefoon: 0518-461559. Vorig jaar hingen de schilderijen in het kerkje van Wier. De foto is één van de schilderijen van Jantine.