Deel Print Voeg bladwijzer toe

(Levens)Verhalen

» Allemaal zien     1 2 3 4 5 ... Volgende»     » Dia voorstelling

Artikel over boek Lies van der Heide op harlingenboeit.nlAFSCHEID MET PARKINSON OP DE HIELEN

25-07-2021

HARLINGEN - Eind dit jaar wordt Lies van der Heide 80 jaar en opmerkelijk is het boek dat zojuist is uitgebracht door uitgeverij Boekscout.

Afscheid met Parkinson op de hielenBundel ’Afscheid met Parkinson op de Hielen, met warme ogen naar jezelf kijken. Lies van der Heide.

‘Afscheid met Parkinson op de hielen, Met warme ogen naar jezelf kijken’ maakt een drieluik compleet want eerder verschenen de bundels: ‘Parkinson in de opmars, bewegen tussen strijd en overgave’ en ‘Het project Parkinson’. Twaalf jaar geleden kreeg ze Parkinson en ze gaat daar met een speciale manier mee om. Sinds twee jaar weduwe, haar partner Ton de Munnik overleed kort nadat ze naar een comfortabel appartement waren verhuisd. Lies van der Heide woont daar nog steeds op zichzelf en deze derde verhalenbundel werd daar dan ook gecomponeerd.

 

Lies van der Heide werd in 1941 in Harlingen geboren. Via de basisschool en de RK ULO werd ze medisch analiste en werkte onder andere in het Sint Jozef Ziekenhuis in de havenstad. Via haar werk in het Veterinair Instituut in Utrecht trok ze uiteindelijk naar het zuiden en woont nog steeds in het Brabantse Drunen. De contacten met het noorden zijn goed en intensief maar worden beperkt door de aandoening en het ouder worden.

 

Haar derde boek, ook weer met korte, afzonderlijk te lezen verhalen. Ouder geworden, verliezen geleden, verhuisd, afscheid genomen, gerouwd. Schrijven als uitlaatklep leidde tot een goed gevulde la en uiteindelijk tot dit derde boek. De irritante gast op haar hielen, meneer P., maakt het er niet gemakkelijker op. Toch is er ruimte voor humor en voor genieten, dan maar aangepast genieten. Onverwachte wendingen komen en gaan. Een intensieve levensfase wordt in beeld gebracht. Acceptatie is hierbij een noodzakelijk streven. De bundel met verhalen geeft een impressie van gebeurtenissen die zich in het leven van de ouder wordende mens kunnen voordoen. Geschreven met passie, met een openhartigheid die indruk maakt. In het leven van de schrijfster speelt de ziekte van Parkinson een verzwarende rol. Ruim veertig verhalen maken de lezer bekend met de zeer verschillende verschijningsvormen en de beleving daarvan. Verbazing, ontroering, humor, woede, lachen en huilen, alles wat bij het leven hoort komt aan de orde. Een waardevol boekwerkje voor mensen die met Parkinson te maken hebben. Genre: Gezondheid, Omvang: A5, ISBN: 978-94-643-1623-0 Aantal pagina's: 118 Prijs: € 18,50 incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België. Te koop in de boekwinkel of bestel: www.boekscout.nl

 

Dansen op recept

In Fryslân is de Stichting Dans Divisie actief met het project Dansen op Recept. Daarbij komen op verschillende locaties in de provincie, waaronder Harlingen, mensen met Parkinson wekelijks in actie om onder professionele leiding te dansen. De deelnemers hebben veel baat bij deze bewegingsoefeningen die een positieve invloed hebben op de motoriek van de dansers. Een parallel project is dansen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel deze danslessen gaan binnenkort ook van start.


Eigenaar/Bronharlingenboeit.nl (Karen en Willard Grootveld)
Datum25 jul 2021
Verbonden metElisabeth Margaretha Maria van der Heide

» Allemaal zien     1 2 3 4 5 ... Volgende»     » Dia voorstelling